Kontakt
  Broschyrer, reklamation mm
  Om Matting
  Pressklipp
 
  Belysning
  LightUp LED-lampor
  Ergonomiska möss & styrdon
  Jobmate
  Övriga kontorsprodukter
  Matt- och golvskydd
  StandUp
  ActiveS Skola
  Arbetsplatsmattor
  Entrémattor
  Profilmattor
  Gång-/Korridormattor
  Specialmattor
  Utförsäljning
 
 
 Danska
 Engelska
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
   
 
Pressklipp 
Här samlar vi länkar och klipp till relevanta artiklar. 
 2017  


Hälsoliv, sept 2017:  Ny studie: Att sitta stilla är farligare än du tror 

Att springa i löpspåret och gå på gymmet är inte det som kommer förlänga ditt liv, om du sitter stilla på dagarna. Enligt en ny studie är lösningen enkel. Vill du förlänga ditt liv? Då är en bensträckare var 30:e minut lösningen. 

 Läs artikeln här. 
  


World Ergonimic Forum, aug 2017:  Why sitting down is bad for your brain 

I många aspekter av livet där vi behöver använda vår hjärnkraft, tenderar vi också att sitta ner: i skolan, på jobbet, sittande tentor eller när vi koncentrerar oss på ett korsord. I en ny artikel (eng) undersöker vi hur långvarigt sittande kan påverka hjärnans bränsleförsörjning och ha en negativ inverkan på hjärnans hälsa. 

 Läs artikeln här. (eng) 
  


Kontorsliv, dec 2016:  Läkare: En timmes sittande förkortar livet med 22 minuter! 

Rubrikerna om hur viktigt det är att inte sitta stilla på jobbet kastas ideligen mot oss. Men hur väl stämmer de? Och måste man verkligen jobba stående om man rör sig mycket på fritiden? Vi går till botten med sittandet. 

Läs artikeln här. 
  


Metro Hälsa, våren 2017:  Vi tänker bättre stående! 

När barn i mellanstadiet fick stå i skolan under en del av förmidagen förbättrades deras minne och koncentration när detta mättes med psykologiska tester på lunchen! 

Läs artikel och se/hör Anders Hansen berätta mer här. 
  


SR P1 Kropp & Själ, 9 maj 2017:  De stillasittande barnen 

Många svenska barn rör sig för lite. Samtidigt visar forskning att fysisk aktivitet före puberteten är mycket viktigt för hälsan. Nu ställs krav på mer fysisk aktivitet under skoldagen. Det är inte bara skolan som bär ett ansvar för att barn ska röra sig. Daniel Berglind, forskare vid Karolinska institutet, studerar 4-åringars fysiska aktivitet... 

Lyssna på programmet här. 
  


GP, 27 april 2017:  Ska svenska barn vara de mest stillasittande i Norden? 

Det är häpnadsväckande att ansvarig minister Gustav Fridolin (MP) inte lyssnar till den expertis som under många år visat vikten av att röra på sig och vad det får för resultat för inlärning och bättre hälsa, skriver bland andra Björn Eriksson, Riksidrottsförbundet. 

Läs debattartikeln här. 
  


DI, 24 april 2017:  De viktigaste siffrorna handlar om barns rörelse 

Det finns mer eller mindre alarmerande rapporter och mer eller mindre allvarliga trender. Den mest alarmerande och mest allvarliga handlar inte om långtidsarbetslösheten hos nyanlända, bristen på långräckviddigt luftvärn eller något annat av de mörka ämnen som dominerar just nu, utan om barns rörelse... 

Läs artikeln här. 
  


Perspektiv, 4 januari 2017:  Barn bör använda sina kroppar mer 

40% av alla barn rör sig mindre än 60 minuter om dagen, som rekommenderas. Det visar den undersökning, som YouGov Zapera har genomfört på uppdrag av Nordic Sugar bland 1000 föräldrar till barn i åldern 0-10 år... 

Läs artikeln här. 
 

 2016  


GEN-PEP, 17 november 2016:  Fysisk inaktivitet är nu den fjärde vanligaste dödsorsaken i världen 

I kombination med dåliga matvanor är fysisk inaktivitet orsaken till att fler människor i världen idag dör till följd av fetma och övervikt än av undernäring. Dessutom pekar studier på att utvecklingen går åt fel håll. Barn och ungdomar är i betydligt sämre fysisk form nu, än vad deras föräldrar var i samma ålder. Att vi rör oss för lite och äter för dåligt kanske inte låter så farligt, men i själva verket utgör den kombinationen en av vår tids största folkhälsoproblem. 

Se filmen GEN-PEP - Pep Talk by Stephen Hawking. 
  


Expressen, 16 november 2016:  Prins Daniel får hjälp från oväntat håll! 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel står bakom Generation Pep. Organisationen syftar till att få fler unga personer att röra på sig och aktivera sig. Nu får initiativet - där prins Daniel arbetar närmast dagligen - oväntad draghjälp från fysikprofessorn Stephen Hawking. 

Lär artikeln här. 
  


Göteborgs-Posten, 13 november 2016:  MP vill få elever att röra på sig mer 

Miljöpartiet vill få skolelever att röra på sig mer. Men det handlar inte om att öka antalet idrottstimmar utan Gustav Fridolin vill att staten ska ge en ekonomisk ersättning till de aktiviteter som skolorna drar igång. "Vi vet att barn som rör sig varje dag också har lättare att koncentrera sig på lektionerna", säger Fridolin." 

Läs mer här. 

Eller lyssna på Aftonbladets klipp. 
  


SVT, 5 november 2016:  Forskare:"Träning gör dig smart" 

"Allt mer forskning tyder på att träning kan göra så att vi blir gladare, får bättre minne, blir mer kreativa och att regelbunden träning till och med kan motverka ålderssymptom." 

Se inslaget och läs mer här. 
  


Aftonbladet, 2 november 2016:  Stillasittande är lika farligt som att röka 

"Hälsofaran förkortar ditt liv - efter bara en timme. En timme framför Tv:n eller skärmen förkortar ditt liv med 22 minuter. -Det är lika farligt som att röka, säger professor Mai-Lis Hellenius vid Karolinska institutet i Stockholm." 

Läs hela artikeln här. 
  


SVT Stockholm, 17 oktober 2016:  Uppmanar till att barn ska röra sig mer i skolan 

"Allt fler barn är stillasittande och det vill Stockholmsidrotten ändra på. De har skickat ut brev till alla kommuner i länet för att uppmana dem att underlätta för skolbarnen att röra på sig." 

Se inslaget och läs mer här. 
  


Göteborgs-Posten, 2 oktober 2016:  Ståbord kan bli framtidens skolbänk 

"Det händer saker i skolan. Mobiler plockas bort ur klassrummet och fysisk aktivitet hamnar på schemat. Ståbord kan bli framtidens skolbänk, skriver Maria Näslund." 

Läs hela krönikan här. 
  


 SVT Lilla Aktuellt, avsnitt 22 den 27 september 2016:  De har ett minigym i klassrummet! 

"Och nu kan de dessutom stå upp och arbeta! Med sin idé vann Askimsskolan klass 5B vårens tävling "Sveriges piggaste klassrum". I förra veckan fick de sin efterlängtade vinst - 20 StandUp Skola höj-och sänkbara bord med mjuka mattor. De glada och pigga eleverna hjälpte så klart till att montera alla borden. Även SVT var på plats och gjorde ett inslag för Lilla Aktuellt som sändes 27/9. Se hela inslaget här! (tid: 2.46 in i programmet)" 

Se inslaget här (visas t o m 27/10). 
  


Sveriges Radio, 29 september 2016:  Alla ska röra sig minst en timme under skoldagen 

"I klass 5B på Alakylän-skolan i Seinäjoki gillar barnen det nya programmet "Skolan i rörelse" som innebär att alla ska röra sig minst en timme under skoldagen, även på lektionerna." 

Lyssna på och läs hela artikeln här. 
  


Göteborgs-Posten, 4 september 2016:  TV-soffan farlig plats för kontorsjobbare 

"...Kan robotgräsklipparen och hissen göra oss sjuka? Det räcker inte att gå till gymmet några dagar per vecka för att kompensera en stillasittande livsstil..." 

Läs hela artikeln här. 
  


Expressen, 29 juli 2016:  TV-soffan farlig plats för kontorsjobbare 

"...Att tillbringa dagen på kontor är illa nog, men att dessutom tillbringa timtals i tv-soffan är livsfarligt..." 

Läs hela artikeln här. 
  


 P4 Kristianstad 2 juni 2016:  Skolan bov när barn blir stillasittande 

"...Skolbuss till skolan. "Sitt still", säger sen läraren under skoldagen och när barnet kommer hem blir det flera timmar framför en skärm. Både forskare och föräldrar pekar ut skolan som en bov till barnens farliga stillasittande..." 

Lyssna på inslaget här. 
  


 Göteborgs-Posten, 5 juni 2016:  Sitta är bland det farligaste som finns! 

"...-Det farliga stillasittandet: "Vårt samhälle har byggt bort fysisk aktivitet". Benskörhet vid 30 och diabetes typ 2 i tonåren. Vår stillasittande livsstil gör barnen sjuka - i gamlingsjukdomar. Sam Rezvani, 10, har börjat träna för att få ett friskare liv...." 

Läs hela artikeln här. 
  


Aftonbladet, 7 maj 2016:  Sitta är bland det farligaste som finns! 

"...-Sitta är bland det farligaste man kan göra. Det är det nya röka, säger folkhälsominister Gabriel Wikström (S) och förklarar att stillasittande påverkar hela ämnesomsättningen..." 

Läs hela artikeln här. 
  


Alingsås Tidning, 22 mars 2016:  Matting vill pigga upp och aktivera både barn och vuxna. 

"...Barn sitter alldeles för mycket i skolbänkarna och vuxna är stillasittande på jobbet. I april startar tävlingen Sveriges piggaste klassrum där landets alla skolor kan anmäla sig....." 

Läs hela artikeln här. 
  


Borås Tidning, 12 mars 2016:  Alla skolor i Borås, bara g ö r det! 

"...På torsdag fattar fullmäktige i Borås beslutet att från och med årsskiftet ska ha en samlad grundskolenämnd som ansvarar för verksamheten i samtliga skolor. Tillåt oss föreslå en första punkt till första sammanträdet: Gympa/idrott/hälsa/fysisk aktivitet - kalla det vad ni vill - en timme om dagen varje skoldag för alla...." 

Läs hela artikeln här. 
  


Framsteg, nr: 2/2015:  Ståbord i klassrum...  

"...Skrivbord som kan höjas och sänkas finns på många arbetsplatser. Men i skolan saknas ofta möjligheten för elever att stå upp och jobba i klassrummet..." På skolan Vittra Gerdsken i Alingsås har eleverna i årskurs 5 och 7 testat StandUp Skola med gott resultat. 

Läs hela artikeln här. 
  


Jyllands-Posten, 17 januari 2016:  Forskare: Elever blir smartare av att stå upp 

"...En ny studie indikerar, att elever, som står upp, har en bättre inlärningsförmåga och att det stärker minnet..." 

Läs hela artikeln här. 
  


Göteborgs-Posten, 10 januari 2016: Träna - och ladda hjärnan  

"...Motion är rena hälsokuren för din hjärna. Träning inte bara skyddar från stress, depression och minnesstörningar - den laddar samtidigt hjärnan med energi..." 

Länk till Göteborgs-Posten. 


  2015  


SVT Lilla Aktuellt SKOLA, 13 november 2015:  Borbackaskolan i Småland  

Drygt 12 min in i programmet tycker femteklassarna på Borbackaskolan i Småland till om sina nya ståbord med tillhörande mattor. Det blir "tummen upp"... 

Se inslaget här. 
  


Göteborgs-Posten, 30 september 2015:  Högre bord ska stärka skolresultat - och ryggar  

"...Höj- och sänkbara bord är en självklarhet på många kontor. Men inte i skolan - än så länge. Nu har Alingsås hakat på ett pilotprojekt som man hoppas ska leda till starkare ryggar och bättre skolresultat..." 

Länk till Göteborgs-Posten. 
  


Alingsås Kommun, 24 september 2015:  Alingsåsskolor i världsunikt ståbordsprojekt 

"...Alingsås kommun står upp för barnen - bokstavligt talat. Två av kommunens skolor deltar med start denna vecka i världsunika pilotprojektet StandUp skola där elever ska få tillgång till specialbyggda ståbord i undervisningen..." 

Länk till pressmeddelande. 
  


Mölndals-Posten, 24 september 2015:  De står upp på lektionen.  

"...Nu blir det inget mer ”sitt ner i klassen!” på Toltorpsskolan. Sedan en månad tillbaka har femteklassarna höj- och sänkbara ståbord..." 

Läs hela artikeln här. 
  


YLE Nyheter, 17 juni 2015: Stillasittande går inte att kompensera med motion 

"...Stillasittande går inte att kompensera med motion". Finland är det första europeiska land som har gett rekommendationer för alla åldersgrupper. 

Länk till YLE. 
  


Dagens Nyheter, 2 juni 2015:  Stå upp på jobbet - rädda hälsan 

"...Res dig upp från kontorsstolen! Enligt en ny studie ska vi stå upp vid skrivbordet minst två timmar varje arbetsdag. Det kan minska risken att drabbas av cancer, hjärtattack och en förtida död..." 

Länk till Dagens Nyheter. 
  


Sveriges Radio, Vetenskap & Miljö, 2 juni 2015:  Dags att resa sig från kontorsstolen 

"...För att hålla dig frisk bör du röra på dig minst två timmar under arbetsdagen. Det här enligt en internationell forskningssammanställning om stillasittandets effekter..." 

Länk till Sveriges Radio. 
  


Vision, 22 maj 2015:  Stillasittande arbete? Här är några tips för att undvika hälsoproblem 

"...Våra kroppar är inte gjorde för att sitta i längre perioder men i dag är det många som har stillasittande yrken. Här är några tips på övningar som du kan göra på arbetsplatsen för att undvika hälsoproblem..." 

Länk till Vision. 
  


Sveriges Radio, P4 Sjuhärad, 20 maj 2015:  Pojkar allt mer stillasittande 

"...Pojkar rör på sig allt mindre visar en ny studie. Orsaken verkar vara att den nya tekniken lockar mer än fysiska aktiviteter..." 

Länk till Sveriges Radio. 
  


Helsingborgs Dagblad, 15 maj 2015:  Medelålders alldeles för stillasittande 

"...Bara sju procent av svenska medelålders personer mellan 50 och 64 uppfyller de nationella rekommendationerna för fysisk aktivitet..." 

Länk till Helsingborgs Dagblad. 
  


Svenska YLE, 4 maj 2015:  Jobba stående - känn dig piggare 

"...80 procent av alla vuxna har ryggsmärtor någon gång i sitt liv och problemen är vanligare bland kvinnor än bland män. Mest ryggproblem har kvinnor mellan 30-54 år..." 

Länk till Svenska YLE. 
   


Cancerfondsrapporten, 22 april 2015:  Hälsosamt liv nyckeln till färre cancerfall 

"...En livsstil utan rökning, alkohol och solning, men med regelbunden fysisk aktivitet och hälsosam kost, skulle kunna rädda många liv..." 

Länk till Cancerfondsrapporten. 
  


Expressen Hälsoliv, 6 april 2015:  Minska midjan med 4 centimeter - utan att banta 

"...Smalare utan diet, låter det för bra för att vara sant? Forskning visar att de som tar bensträckare under dagen mäter fyra centimeter mindre runt midjan..." 

Länk till Expressen Hälsoliv. 
  


Dagens Medicin, 23 januari 2015:  Stillasittande kopplas till ohälsa oavsett träningsvanor 

"...Nu kommer nya rön kring farorna som hänger ihop med ett stillasittande liv. En stor forskningsgenomgång visar att personer som sitter mycket också har en ökad benägenhet att drabbas av ohälsa..." 

Länk till Dagens Medicin. 
  


Nyheter24, 22 januari 2015:  Att sitta still länge kan göra dig dödligt sjuk – även om du tränar 

"...En person som sitter stilla under delar av dagen löper högre risk att drabbas av hjärtsjukdomar, diabetes och cancer. Det visar en ny studie från Kanada..." 

Länk till Nyheter24. 
  


Aftonbladet, 15 januari 2015:  Forskare: Stillasittande dödligare än fetma 

"...Stillasittande dödar dubbelt så många som fetma. Men en kort promenad räcker för att minska risken att dö i förtid, enligt forskare vid Cambridge University..." 

Länk till Aftonbladet. 
  


Sveriges Radio, P1 Morgon, 5 januari 2015:  Stillasittande är det nya röka 

 
 

 2014  


Sveriges Radio, P4 Gävleborg, 25 november 2014:  Naprapaten: Var snäll mot din kropp 

"...Stillasittande vid datorn och ständigt surfande i mobilen hör till en livsstil som kan leda till ryggont. Morgongängets Cassandra Alm lät naprapaten Josefin Carlsson ta sig en titt på hennes ländrygg..." 

Länk till Sverigs Radio, P4 Gävleborg. 
  


Femina, nr 10 2014:  Kom i form mellan 9 och 5.  

"...Det är mycket som ska hinnas med i vardagen, träningen till exempel. Varför inte vara galet effektiv och ta tillfället i akt under arbetstid?..." 

Läs hela artikeln här. 
  


Christer och Morgan rapporterar, Sveriges radio P3, 6 november 2014:  Nyhet eller sitta ner? 

 
  


Alingsås Tidning, 6 november 2014:  Matting fick prestigefyllt pris 

"...Det är goda tider för Matting. Nyligen erhöll företaget en prestigefylld branschutmärkelse..." 

Läs hela artikeln här. 
  


Computer Sweden, 22 oktober 2014:  Res dig upp - och utmana kollegorna 

"...Nu sjösätter distributören Matting tävlingen Standup Marathon där du med hjälp av en sajt kan tävla mot dig själv och kollegorna om vem som kan stå längst och jobba. ..." 

Länk till Computer Sweden. 
   


Aftonbladet Viktklubb, 22 oktober 2014:  Därför kan ditt jobb vara livsfarligt 

"...Har du ett monotont kontorsjobb? Då kan du vara i riskzonen. Studier visar nämligen att stillasittande kan förkorta livet flera år, skriver The Guardian..." 

Länk till Aftonbladet Viktklubb. 
  


P4 Morgon Kronoberg, 21 oktober 2014:  Att stå upp när du arbetar förlänger livet  

"...Varför ska vi stå upp i stället för att sitta när vi arbetar? Ergonomen Annika Holmqvist berättar om studien som påstås visa att stående kan leva längre..." 

Länk till klipp, P4 Morgon Kronoberg, Sveriges Radio. 
  


Svenska YLE, 6 oktober 2014:  Sitta eller stå på kontoret 

"...Att kunna stå och jobba vid sitt skrivbord kan betyda skillnaden mellan en sjuk och frisk rygg. Höjbara och sänkbara skrivbord börjar nu allt mera vinna terräng på många arbetsplatser..." 

Länk till Svenska YLE. 
  


Svenska YLE, 6 oktober 2014:  Sitt stilla och dö yngre 

"...Internationella undersökningar visar att vi nutidsmänniskor dör i förtid för att vi sitter för mycket. Mats Welander, som är taxichaufför i Hangö har tagit de här uppgifterna på allvar..." 

Länk till Svenska YLE. 
  


Svenska YLE, 3 oktober 2014:  Sitt stilla och dö i förtid 

"...Flera internationella undersökningar har visat att allt stillasittande gör att vi dör en för tidig död. Tidigare har man betonat motionens gynnsamma effekter..." 

Länk till Svenska YLE. 
  


Tara, 2014:  Stå för ett längre liv 

"...Att stå upp och jobba är den senaste hälsotrenden. Sitter du stilla i långa perioder under dagen förkortar det ditt liv med flera år. Jo, du läste rätt. Flera ÅR..." 

Läs hela artikeln här. 
  


Arbetsliv, 1 oktober 2014:  Minskat stillasittande ger längre liv 

"...Har du ett stillasittande jobb? Då bör du ta korta pauser och röra på dig. En ny studie visar på att det finns ett direkt samband mellan cellernas åldersmarkörer och regelbunden fysisk aktivitet..." 

Länk till Arbetsliv. 
  


Kropp & Själ i P1, 23 september 2014:  Stillasittande bakom många välfärdssjukdomar 

"...Rekommendationen att motionera 30 minuter om dagen räcker inte för att undvika livsstilssjukdomar. Allt mer forskning pekar nu i stället ut stillasittandet..." 

Länk till Kropp & Själ, P1, Sveriges Radio. 
  


Dagens Nyheter, 19 september 2014:  Stå upp för hälsan 

"...Genom att byta ett stillasittande liv kan man tygla åldrandet på cellnivå, visar en svensk studie. Samtidigt bekräftar en amerikansk studie hälsofördelarna av att stå upp i stället för att sitta ned..." 

Länk till DN.se. 
  


Karolinska institutet, 4 september 2014:  Minskat stillasittande kan ge längre telomerer 

"...En ny svensk studie kopplar minskad tid för stillasittande, snarare än ökad tid för motion, till så kallad telomerförlängning – som skyddar vår arvsmassa mot sjukdom och åldrande. Resultaten publiceras i tidskriften British Journal of Sports Medicine och lägger ytterligare en bit till kunskapsmosaiken om betydelsen av fysisk aktivitet för hälsan..." 

Länk till Karolinska institutet. 
  


Uppsala Nya Tidning, 4 september 2014:  Mindre stillasittande kan öka livslängden 

"...Sitter du stilla mycket? Då är det inte främst ett gymkort du behöver. Enkla vardagsrörelser kan räcka, visar en ny studie..." 

Länk till unt.se. 
  


Expressen Hälsoliv, 1 september 2014:  Om du bara gör en sak – stå upp och jobba 

"...Ställ dig upp! Det kan göra dig piggare, smalare och friskare. Om du slutar att vara en ständigt sittande soffpotatis kan du få slankare midja, bättre blodsocker och mer energi..." 

Länk till Expressen Hälsoliv. 
  


Expressen Hälsoliv, 2 juli 2014:  Sitter du ner ökar risken för cancer med 66 procent  

"...Numera är vi hyfsat medvetna om vad som triggar i gång cancer - processat kött, rökning, luftföroreningar - bara för att nämna några saker. Men det visar sig nu att även sittandet är en katalysator för cancer..." 

Länk till Expressen Hälsoliv 
 


Papper & Kontor, nr 4, 2014:  – Det ska vara  enkelt, roligt  och lönsamt. 

"...Camilla Elvljung är något av ett unikum i den svenska kontorsvarubranschen.  Som vd är hon en av totalt fem kvinnor på den posten i de 60 största företagen. Hon leder företaget Matting  med bas i kafé- och potatisstaden Alingsås..." 

Läs hela artikeln här. 
  


Göteborgs Posten, 18 juli, 2014:  Sitta på jobbet är rena maran. 

"...Stå upp på ditt jobb - inte minst för din egen skull. På köpet fullföljer du ett maratonlopp i månaden..." 

Läs hela artikeln här. 
 
Länk till Göteborg Posten. 
  


Expressen Hälsoliv, 26 juni, 2014:  Stå tre timmar om dagen – lika bra som att springa marathon 

"...Har du svårt att hinna med träningen? Lugn, att stå upp tre timmar varje dag är lika bra för hälsan som att springa tio maratonlopp om året...." 

Läs hela artikeln här. 
  


Stadium Magazine, nr 2, 2014: Rörelse i vardagen. 

"...Hinner du inte alltid med träningen? Genom att röra dig mer i vardagen kan du undvika en rad negativa hälsoeffekter. På köpet blir du både piggare och mer klartänkt..." 

Läs hela klippet här. 
  


DM magasinet, nr 2, 2014: Rätt kanal  på rätt plats. 

"...I den konservativa kontorsfackhandeln stack Matting ut genom att skicka en pillerburk på posten till sina återförsäljare..." 

Läs hela klippet här. 
  


Allas, nr 18, 2014: Stå upp så lever du längre. 

"...Att sitta stilla är farligt. Om du ställer dig upp då och då under dagen kan du förlänga livet med upp till två år! och dessutom går du ner i vikt..." 

Läs hela klippet här. 
  


Dagens Media, 16 april, 2014: En bättre värld. 

"...Bekämpa krig, förbättra miljön, få folk att må bättre. En växande del av marknadskommunikationen handlar idag om att på olika sätt bidra till ett bättre samhälle ..." 

Läs hela klippet här. 
  


Alingsås Tidning, 22 mars, 2014: Stå upp på jobbet. 

"...Alingsåsföretaget Matting vill starta en ny folkrörelse - tanken är att få fler att ställa sig upp på jobbet..." 

Läs hela klippet här. 
  


Norrbottens Kurirern, 18 mars, 2014:  Här står vi upp för vår tidning. 

"...Det är många stående skämt på Kuriren just nu (första skämtet).  Inte för att vi på något sätt är några komiker av rang, nej, vi har helt enkelt börjat stå upp och jobba.  .." 

Läs hela inlägget här. 
  


Borås Tidning, 14 mars, 2014: De står upp för hälsan 

"...På PR-byrån Mecka har personalen bytt till ståmattor och upphöjda bord inför en kommande reklamkampanj. Forskning visar att det faktiskt är livsfarligt att sitta under ett helt arbetsliv. .." 

Läs hela klippet här.  
Länk till Borås tidning. 
   


Aftonbladet, 11 mars, 2014:  Stå upp och rasa i vikt 

"...Ibland är vägen till smalare midja och bättre hälsa lättare än vad vi tror. .." 

Läs hela klippet här. 
  


Malou Efter Tio, 24 februari 2014:  Stå upp och jobba! 

"...Stillasittande påverkar kroppens förmåga att bryta ner socker och blodfetter vilket i sin tur påverkar risken att drabbas av hjärtsjukdomar. Men vad ska man göra om man har ett kontorsjobb och inte hinner träna? Är svaret stå upp och jobba?..." 

Se hela klippet här.  


2013 

Live Life, nr 4 2013:  Stå upp & jobba! 

"...På appen Stand up! kan du se hur många kalorier extra som du har förbrukat genom att stå upp i stället för att sitta ner framför datorn. .." 

Läs hela klippet här.  


Medicinsk Access, #8/9 2013:  Förklara krig - Din kontorsstol är en dödsfälla. 

"...Vi rör oss för lite. Det vet vi. Vi sitter stilla framför datorn på jobbet, framför teven hemma och färdas stillasittande där emellan. Sittsjukan leder till hjärt- och kärlsjukdomar, men botemedlet är enklaste formen av träning – ställ dig upp. .." 

Läs hela klippet här.  


Expressen Min Hälsa, oktober 2013:  Så slipper du sittsjukan 

"...Drömmer du om smidiga muskler, mindre  värk, smalare kropp – och ett långt och  friskt liv? Läs det här och sparka sedan undan stolen!. .." 

Läs hela klippet här.  


Må Bra, hösten 2013:  Stå är det nya gå 

"...Landets alla höj- och sänkbara skrivbord gnisslar av glädje. Nu ska vi glömma stegräknartävlingarna på jobbet - vi ska stå oss i form istället!. .." 

Läs hela klippet här. 
  


Må Bra, hösten 2013:  Månadens app 

"...StandUp! från Matting är varje kontorsstols mardröm. Här ser du hur många fler kalorier du förbrukar genom att stå istället för sitta. .." 

Läs hela klippet här. 
  


Fysioterapi, juni 2013:  Stå upp-app för minskat stillasittande 

"...Nu finns det en möjlighet att hålla koll på hur länge du står upp under din arbetsdag. .." 

Läs hela klippet här. 
 


Topphälsa, sommaren 2013:  Varning för sittsjukan 

"...Din kontorsstol är en dödsfälla. Ja, så drastiskt kan man uttrycka det. .." 

Läs hela klippet här.   


Aftonbladet Appguiden, 27 maj 2013:  Stå och jobba – app omvandlar minuter till kalorier 

"... Räkna ut hur länge du ska stå för att ha sprungit en mil.  De ergonomiska argumenten för att stå upp och jobba är många och ärligt talat ganska tråkiga för den som fortfarande är flera år ifrån att drabbas av arbetsskador. .." 

Länk till Appguiden på Aftonbladets hemsida. 
  


Må Bra, 28 juni 2013: Nu har jag stått bort 2 kilo! 

"...Jag är förkyld, så jag kan inte springa. Innan jag blev förkyld så hann jag inte springa. Innan jag inte hann springa så fick jag lite förhinder, och innan förhindret var jag sjuk, på annan ort eller fjättrad vid ett skrivbord...." 

Länk till blogginlägg på Må Bra's hemsida. 
  


Må Bra, 21 maj 2013: Nya studier: Res dig upp – och rasa i vikt! 

"...Stå dig smalare, friskare och piggare! Genom att stå upp kan du bli kvitt ryggproblem, minska risken för hjärt-kärlsjukdom och ge förbränningstakten en ordentlig skjuts..." 

Länk till artikeln på Må Bra's hemsida. 

 
 
Välkommen!
Vänligen gör ditt val här:
Här kan du se hela vårt sortiment för
att ″Må bra på jobbet″ - produkter
för kontorsarbetsplatsen samt entré-
och arbetsplatsmattor för alla miljöer.
Här finner du som är ARKITEKT,
BYGG- och FASTIGHETSANSVARIG
produkter som entrémattor, taktila
ledstråk, arbetsplatsmattor samt
mattor för hundsportsarenor.
En aktiv arbetsmiljö ger piggare elever
som lättare kan koncentrera sig och få
mer lust till lärande.
Vårt sortiment skapar möjlighet för
minskat stillasittande och ökad rörelse
under dagen.
Spara mitt val.